Προειδοποίηση για την απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος σε όλο τον κόσμο, αλλά ειδικά στη Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ταξιδιωτική οδηγία αναφέρει ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η Αλ Κάιντα και οι συγγενείς οργανώσεις εξακολουθούν να σχεδιάζουν επιθέσεις. Η επικίνδυνη περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έως τα τέλη του Αυγούστου. 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμβουλεύει τους Αμερικανούς ταξιδιώτες να λαμβάνουν πρόσθετα προληπτικά μέτρα όταν βρίσκονται στο εξωτερικό και να εγγραφούν ώστε να λαμβάνουν ειδοποιήσεις από την Ουάσιγκτον και τις πρεσβείες τους, στις χώρες όπου θα βρίσκονται.

Όμως και η Ε.Ε λαμβάνει «προφυλάξεις» αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν κλείσιμο πρεσβειών, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλεξάντρ Πόλακ.

Λίγη ώρα αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν ταξιδιωτική προειδοποίηση προς τους πολίτες τους ο κ. Πόλακ δήλωσε:

«Γνωρίζουμε την κίνηση των ΗΠΑ και βρισκόμαστε σε επαφή με τους ομολόγους μας στις Ηνωμένες Πολιτείες». Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για απειλές κατά των Ευρωπαϊκών αποστολών, ωστόσο λαμβάνονται «όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις».

Η διπλωματική υπηρεσία Ε.Ε. απασχολεί περίπου 3.400 εργαζόμενους σε 139 αντιπροσωπείες ανά των κόσμο.