Χόλιγουντ και Wall Street παρακολουθούν με ενδιαφέρον τη διαμάχη των δύο μεγάλων αστέρων τους, του George Clooney από τη μία πλευρά και του Daniel Loeb, του hedge fund Third Point από την άλλη, με αφορμή την επίθεση του τελευταίου στη διοίκηση της Sony.

Όμως, ο Ashton Kutcher, πρώην σύντροφος της Demi Moore, ηθοποιός αλλά και μεγαλοεπενδυτής, αφού έχει τοποθετήσει περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια σε νεοσύστατες εταιρείες όπως οι  Airbnb και  Spotify, πιστεύει ότι σε αυτό τον καβγά, και οι δύο πλευρές έχουν… άδικο.

“Πιστεύω ότι υπάρχει κάποια αφέλεια και στις δύο πλευρές. Ο ένας είναι αφελής που πιστεύει ότι μπορείς να μπεις ξαφνικά στις καλλιτεχνικές business και να κατανοήσεις πώς δουλεύουν ή να καταλάβεις τις διαδικασίες τους. Όμως, έχοντας μια εμπειρία στη δουλειά, θα πω ότι οι εταιρείες είναι πράγματι μεγαλύτερες από ό,τι θα έπρεπε, και ξοδεύουν χρήματα με βάση τις φιλικές τους σχέσεις”, λέει ο Kutcher στο CNBC.

Ο Kutcher πιστεύει ότι είναι τόσο καλλιτέχνης, όσο και άνθρωπος της τεχνολογίας, κάπως σαν τον Steve Jobs, τον οποίο εξάλλου ενσαρκώνει στη νέα ταινία για τη ζωή του μεγάλου οραματιστή της Apple, “Jobs”.

“Κανείς μπορεί να δει τον Steve Jobs σαν παράδειγμα αυτού του πράγματος. Υπάρχουν φορές που η έρευνα και ανάπτυξη και  η αποφασιστικότητά σου για κάποια καινοτομία δεν καταλήγουν πουθενά. Και μετά, υπάρχουν άλλες φορές που αυτό αποδεικνύεται ο λόγος ύπαρξης της εταιρείας σου. Δεν θα έλεγα κατ’  ανάγκη ότι ο George Clooney, ή όποιος μιλά για λογαριασμό των κινηματογραφικών στούντιο, έχει 100% δίκιο”, λέει, χωρίς, ωστόσο, να δικαιώνει και τον Dan Loeb. 

Διαβάστε όλο το ιστορικό της κόντρα Clooney-Loeb εδώ.