Αποφασισμένη να διαπραγματευθεί πολύ σκληρά για το θέμα της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους της, αλλά και το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης δηλώνει, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέφανου Στεφάνου, η Κύπρος. Παράλληλα, μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Στεφάνου επισήμανε ότι δεν πρέπει να αγνοείται η προοπτική από το φυσικό αέριο και η δημιουργία υποδομών για εκμετάλλευσή του.

Ερωτηθείς για την έκθεση της Pimco σχετικά με το ύψος του ποσού που θα χρειαστεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, απάντησε ότι οι συζητήσεις θα συνεχισθούν και μετά την έκθεση. Έχoυμε κι εμείς απόψεις για το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης και του δημόσιου χρέους και κατά πόσον αυτό είναι βιώσιμο, ανέφερε.

Για το θέμα της συμμετοχής της Ρωσίας στη δανειακή σύμβαση της Κύπρου ο κ. Στεφάνου είπε ότι το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ για το αίτημα της Κύπρου για επέκταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ, ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο.