Η Κίνα ξεκίνησε έρευνα κατά της γαλλικης φαρμακευτικής εταιρείας Sanofi για δωροδοκία παραπάνω από 500 ιατρούς με πληρωμές 277.600 δολαρίων για την αύξηση των πωλήσεων της.

Το κινεζικό γραφείο υγείας αναφέρει πως οι έρευνες για την εταιρεία Sanofi περιλαμβάνουν τις πειθαρχικές αρχές και το Δημοτικό Γραφείο Υγείας του Πεκίνο, καθώς και κλινικάερευνητικά προγράμματα με λίστες ασθενών ονόματα και ιατρικές εκθέσεις.

Sanofi δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι έλαβε “πολύ σοβαρά” ισχυρισμούς που δημοσιεύτηκαν σε μια κινεζική εφημερίδα την Πέμπτη ότι το προσωπικό της δωροδόκησε πάνω από 500 γιατροί στην Κίνα το 2007 να αυξήσει τις πωλήσεις.

Σύμφωνα με ανώνυμο πληροφοριοδότης της Business Herald η Sanofi κατέβαλε δωροδοκίες συνολικού ύψους περίπου 1,7 εκατομμυρίων γιουάν για 503 γιατρούς σε 79 νοσοκομεία στη Σαγκάη, το Πεκίνο και άλλες πόλεις της Κίνας στα τέλη του 2007.

Η Sanofi με ανακοίνωσή της τόνισε πως έλαβε γνώση της έκθεσης, αλλά όπως ανέφερε είναι πρόωρο να σχολιάσει τα γεγονότα που μπορεί να έχουν συμβεί το 2007.