Σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου υποχωρεί η ρουπία της Ινδίας, καθώς οι προσπάθειες του πρωθυπουργού Manmohan Singh να καθησυχάσει τους επενδυτές, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, έπεσαν στο κενό.
Ο Singh δήλωσε ότι η χώρα έχει αρκετά συναλλαγματικά αποθεματικά για να καλύψει το κόστος των εισαγωγών της για επτά μήνες.
Ωστόσο, η ισοτιμία κυμαίνεται στις 63,13 ρουπίες ανά δολάριο, υποχωρώντας από τα επίπεδα των 61,71 της Παρασκευής και σημειώνοντας πτώση 13% από τις αρχές του έτους.
Η πτώση του νομίσματος έρχεται εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για το πώς θα μπορέσει η Ινδία να προσαρμοστεί στην εποχή της πιο σφικτής νομισματικής πολιτικής. Επιπλέον, η Wall Street Journal κάνει λόγο για ανησυχίες σε σχέση με την ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.