Η Credit Agricole ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου – τα οποία η γαλλική τράπεζα θα ανακοινώσει τις 20/02 –  θα επηρεαστούν από τις έκτακτες χρεώσεις που θα αναλάβει ύψους 3,65 δισ. δολαρίων (ή 2,68 δισ. ευρώ), επικαλούμενη τις αυστηρότερες ρυθμιστικές απαιτήσεις και το τρέχον περιβάλλον.

Οι χρεώσεις έρχονται να προστεθούν σε αυτές που έχουν ήδη ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη θα επηρεαστούν αρνητικά κατά 160 εκατ. ευρώ εξαιτίας των χρεώσεων 651 εκατ. ευρώ που ανέλαβε σε επίπεδο περιφερειακών τραπεζών, μετά από μια αλλαγή των λογιστικών μεθόδων.

Οι καθαρές χρεώσεις δεν θα επηρεάσουν τη φερεγγυότητα ή τη ρευστότητα, καθώς το goodwill έχει ήδη αφαιρεθεί πλήρως στη διάρκεια του υπολογισμού των ποσοστών φερεγγυότητας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Credit Agricole.

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι θα εγγράψει και άλλα αρνητικά μη λειτουργικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης και μιας επίδρασης στα έσοδα της τάξης των 850 εκατ. ευρώ από την επαναξιολόγηση του χρέους της εξαιτίας της βελτίωσης των συνθηκών χρηματοδότησης στη διάρκεια του τριμήνου και λόγω μιας φορολογικής δαπάνης 130 εκατ. ευρώ που σχετίζεται με έκτακτο φόρο 7% στα αποθεματικά κεφαλαιοποίησης των ασφαλιστικών εταιρειών του ομίλου.