Ο Mohamed El-Erian, CEO and co-CIO, της Pimco, εξέφρασε την γνώμη του για το συριακό πρόβλημα και τις επιπτώσεις του στην παγκόσμια οικονομία.
Οι αγορές την Τρίτη κατάλαβαν ότι τα προβλήματα από τη Συρία θα είναι μικρότερα από το αναμενόμενο, ανέφερε ο Mohamed El-Erian, ο οποίος και έχει δεσμούς με τη Μέση Ανατολή, αφού μεγάλωσε στην Αίγυπτο και ο πατέρας του δούλευε στην αιγυπτιακή αποστολή των Ηνωμένων Εθνών.
“Η συριακή οικονομία δεν είναι μεγάλη και η παραγωγή πετρελαίου της χώρας είναι μόνο 50.000 δολάρια την ημέρα”, ανέφερε ο Mohamed El-Erian, “αυτό είναι λάθος τρόπος προσέγγισης αφού η Συρία μπορεί να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις μιας και μια σειρά χωρών είναι συνδεδεμένες με την τραγωδία αυτή, όπως το Ισραήλ, το Ιράν, το Ιράκ, η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, η Τουρκία και η λίστα συνεχίζεται”, τόνισε.
Ο El-Erian χαρακτήρισε την κατάσταση στη Συρία σσαν μία “τρομερή ανθρώπινη τραγωδία”.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.