Τεράστιες απώλειες, ύψους 41 δισ. δολαρίων, είχε το μεγαλύτερο fund ομολόγων του κόσμου, το Pimco Total Return Fund του Bill Gross, του αποκαλούμενου και “βασιλιά των ομολόγων” κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
Το βασικό fund της Pimco έχασε το 14% του ενεργητικού του, τόσο εξαιτίας των ζημιών που υπέστη στην αγορά όσο και εξαιτίας των εκροών κεφαλαίων.
Μόνο τον Αύγουστο, το fund είχε εκροές ύψους 7,7 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την Morningstar.
Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια από το Μάιο, αφότου ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, άφησε για πρώτη φορά να φανεί ότι εξετάζει την επιβράδυνση του προγράμματος τυπώματος χρήματος.
Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς έχει αυξηθεί από το 1,93% που ήταν στις 21 Μαΐου στο 2,86% σήμερα. (Υπενθυμίζεται ότι οι αποδόσεις των ομολόγων ενισχύονται όταν οι τιμές τους υποχωρούν).
Όμως, το Pimco Total Return Fund σημειώνει απώλειες 3,9% από τις αρχές του έτους, εμφανίζοντας υπο-αποδόσεις έναντι του 86% των ανταγωνιστικών αμοιβαίων κεφαλαίων.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.