Οι αγορές θεώρησαν ότι τα σημερινά απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά απασχόλησης αλλάζουν τα πάντα στο οικονομικό μέτωπο, καθώς αποθαρρύνουν τη Fed και τον Ben Bernanke να προχωρήσει στη μείωση του προγράμματος τυπώματος χρήματος από το Σεπτέμβριο.

Και αυτό γιατί η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 169.000 νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, έναντι των 173.000 που περίμεναν οι αναλυτές. Ο Bernanke έχει κάνει σαφές ότι θέλει να δει την αμερικανική αγορά απασχόλησης να δείχνει μια διατηρήσιμη ανάκαμψη, πριν αποφασίσει να περιορίσει το τύπωμα χρήματος.

Τώρα αποδεικνύεται, ωστόσο, ότι για τα απογοητευτικά στοιχεία της απασχόλησης δεν ευθύνεται παρά η αμερικανική βιομηχανία των ταινιών ενηλίκων.

Και αυτό γιατί η βιομηχανία του κινηματογράφου έχασε τον Αύγουστο 22.000 θέσεις εργασίας ή σχεδόν το 6% του συνόλου των θέσεών της.

Ο λόγος; Η ηθοποιός των ταινιών ενηλίκων Cameron Bay (φωτό) διαγνώστηκε θετική στον ιό HIV στα μέσα του Αυγούστου, με αποτέλεσμα τα στούντιο του πορνό να διακόψουν όλα τους τα γυρίσματα από την 12η έως και την 24η Αυγούστου, ώστε να περάσουν από εξετάσεις όλοι όσοι είχαν παίξει μαζί της σε ταινίες.

Ήταν αυτή ακριβώς η εβδομάδα που οι αμερικανικές υπηρεσίες συγκέντρωσαν τα στοιχεία τους για την κατάσταση της αγοράς απασχόλησης…