Ο 83χρονος δισεκατομμυριούχος επενδυτής και φιλάνθρωπος, ο πασίγνωστος George Soros, βάζει το τρίτο στεφάνι, αυτή τη φορά με τη σύμβουλο εκπαίδευσης,  τη 42χρονη Tamiko Bolton.

Ο Soros και η Bolton αντάλλαξαν όρκους σε μία τελετή σε κλειστό οικογενειακό κύκλο στο κτήμα που είχε αγοράσει ο γαμπρός το 2003 από τον συγγραφέα του “Jurassic Park”, Michael Crichton στο Μπέντφορντ της ΝέαςΥόρκης.

Ο γάμος ήταν πολιτικός και, σύμφωνα με το Reuters, τελέστηκε από τον ομοσπονδιακό δικαστή, Kimba Wood, με παρόντες συγγενείς του γαμπρού και της νύφης – μεταξύ των οποίων τα πέντε παιδιά του Soros.

Ήταν ο δεύτερος γάμος για την Bolton και ο τρίτος για τον Soros, η περιουσία του οποίου αγγίζει τα 20 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη λίστα Forbes.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Soros πέρασε στο δάχτυλο της νύφης ένα δαχτυλίδι της πασίγνωστης φίρμας Graff που είναι ξακουστή για τα περίτεχνα σχέδια με διαμάντια.

Την ανταλλαγή όρκων ακολούθησε δεξίωση με πάνω από 500 προσκεκλημένους στο Κέντρο Μουσικής και Τεχνών, ένα συγκρότημα κτηρίων εμπνευσμένων από την ιταλική αναγέννηση που περιβάλλεται από εντυπωσιακούς κήπους.  

 

Μεταξύ των υψηλών προσκεκλημένων, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας,  Jim Yong Kim,καθώς και ξένοι ηγέτες, όπως ο πρόεδρος της Εσθονίας, Hendrik Toomas Ilves, η πρόεδρος της Λιβερίας, Ellen Johnson Sirleaf και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama.

Παρόντες ήταν όμως και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde,  ο τραγουδιστής των U2,  Bono, καθώς και πολυάριθμοι παράγοντες του κόσμου των hedge funds. Από τη λίστα δενθα μπορούσαν να λείπουν και ονόματα από τους κόλπους των Δημοκρατικών, τους οποίους υποστηρίζει ανοιχτά ο γαμπρός, όπως η Nancy Pelosi, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων  και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom.

 

Πέπλο μυστικότητας καλύπτει τις λεπτομέρειες για το ταξίδι του μέλιτος.

Το who is who του γαμπρού, λίγο έως πολύ γνωστό: γεννήθηκε στην Ουγγαρία και δημιούργησε ένα από τα πρώτα hedge funds το 1969. Ευρύτερα γνωστός (και πάμπλουτος) έγινε όταν στοιχημάτισε κατά της στερλίνας το 1992. Συνάντησε για πρώτη φορά την καινούργια του σύζυγο το 2008 σε ένα δείπνο και οι αρραβώνες τους αναγγέλθηκαν στο 2012.

Όσο για τη Bolton, μεγάλωσε στην Καλιφόρνια και είναι κόρη μιας νοσοκόμας και ενός συνταξιούχου αξιωματικού του Ναυτικού. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Γιούτα και πήρε μάστερ από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι. Εργάστηκε ως σύμβουλος εκπαίδευσης και υγείας και στη συνέχεια ξεκίνησε μια εταιρεία ιντερνετικών πωλήσεων με συμπληρώματα διατροφής και βιταμινών.  
Το φόρεμα της νύφης σχεδίασε η Λιβανέζα σχεδιάστρια Reem Acra, νυφικά της οποίας έχουν φορεθεί πολλάκις στο κόκκινο χαλί από σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Angelina Jolie και η Jennifer Lopez.

Κουμπάρος… από τον τόπο μας

Τα στέφανα του μεγαλοεπενδυτή άλλαξαν ελληνικά χέρια και συγκεκριμένα, τα χέρια του επιχειρηματία Στέλιου Ζαβού, ο οποίος συγκαταλέγεται στο φιλικό περιβάλλον του Σόρος τα τελευταία 10 χρόνια. Ο Στ. Ζαβός ζει μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής και αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες στο real estate της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ως πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας Zeus Capital Partners, αμερικανικών κεφαλαίων.

Στον τρίτο γάμο του στενού συνεργάτη και φίλου του ο Στέλιος Ζαβός είναι και κουμπάρος, ενώ ο Σόρος έχει επίσης παντρέψει τον Ελληνα επενδυτή με τη Σοφία Δοξιάδη, κόρη του Απόστολου και της Μαρίας Δοξιάδη (του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια»), αλλά έχει βαφτίσει και την κόρη του ζεύγους, τη Χριστιάνα-Ισαβέλλα Ζαβού.

Το όνομα του Ελληνα επενδυτή έγινε ευρέως γνωστό στη χώρα μας κατά την περιβόητη συνάντηση του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Τζορτζ Σόρος το 2010.

Η γνωριμία του με τον μεγαλοεπενδυτή, που στη συνέχεια κατέληξε σε αμοιβαία κουμπαριά, έγινε, όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν, στην Αντίπαρο. Εκεί ο συμμαθητής από το Κολέγιο και φίλος του Στέλιου Ζαβού, εφοπλιστής, Πέτρος Παππάς, πραγματοποίησε μια σημαντική οικιστική επένδυση η οποία τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών Ελλήνων και ξένων αγοραστών, ακόμη και σταρ του Χόλιγουντ. Μέσω αυτής της επένδυσης, ο εφοπλιστής σύστησε στον Τζορτζ Σόρος τον φίλο του Στέλιο Ζαβό, μια γνωριμία που απέφερε επαγγελματικούς καρπούς στον Ελληνα επενδυτή και μετεξελίχθηκε σε φιλία με οικογενειακούς δεσμούς. Την εν λόγω σχέση σίγουρα πολλοί θα ζήλευαν, αφού ο εβραϊκής καταγωγής Σόροςέχει μια περιουσία διόλου ευκαταφρόνητη που δεν περνά απαρατήρητη ούτε από αρχηγούς κρατών ούτε και από υποψήφιες ερωμένες -έστω κι αν ο ίδιος κλείνει σχεδόν έναν αιώνα ζωής.