Τη σχεδιαζόμενη έξοδό της από τη Wall Street, με μια μοχλευμένη εξαγορά ύψους 24,4 δισ. δολαρίων, υπό τον ιδρυτή της και CEO, Michael Dell, ανακοίνωσε η Dell. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μοχλευμένη εξαγορά από την κρίση του 2008.

Οι μέτοχοι της εταιρείας θα λάβουν 13,65 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή που έχουν στα χέρια τους, σε μία συμφωνία που θα δώσει τον έλεγχο της Dell στον ιδρυτή της και στο private equity Silver Lake Partners.

Μέρος της επενδυτικής κοινοπραξίας που εξαγοράζει την Dell είναι και η Microsoft, η οποία συνεισφέρει 2 δισ. δολάρια στο deal.

Γιατί, όμως, αποφάσισε ο Dell να βγάλει την εταιρεία του από το χρηματιστήριο; Τέτοιες κινήσεις συνήθως πραγματοποιούνται όταν οι αγοραστές πιστεύουν ότι  η αγορά έχει υποτιμήσει την επιχείρηση.

Η άλλοτε ισχυρή εταιρεία της πληροφορικής έχει μείνει πίσω σε σχέση με τις εξελίξεις και τον ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις της μετοχής της να θεωρούνται απογοητευτικές. Ο Michael Dell ελπίζει ότι μπορεί να διορθώσει όσα δεν πάνε καλά με την εταιρεία του και να την ξαναβάλει στο χρηματιστήριο αργότερα, σε αισθητά υψηλότερη αποτίμηση, βγάζοντας ένα καλό κέρδος.