Την αισιοδοξία του ότι ο ΤΑΡ θα επιλεγεί για να μεταφέρει το φυσικό αέριο από την Κασπία εκφράζει ο Kjetil Tungland, Γενικός Διεθυντής ΤΑΡ, σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στο επίσημο site της εταιρίας λίγες μόνο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών για την υπογραφή σχετικής διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας.

Ο Kjetil Tungland σημειώνει ότι ο ΤΑΡ είναι ο πλέον ανταγωνιστικός αγωγός, τονίζοντας ότι το Μάρτιο που θα γίνει η επιλογή από το κονσόρτσιουμ SDII θα έχει την καλύτερη πρόταση.

«Αφού υποβάλουμε το “Πακέτο Υποστήριξης Αποφάσεων» μας στις 31 Μαρτίου 2013, θα περιμένουμε την απόφαση της κοινοπραξίας Shah Deniz τον Ιούνιο, για το ποιος αγωγός θα κερδίσει το δικαίωμα να μεταφέρει το αέριο στο νότιο διάδρομο φυσικού αερίου.

Υποθέτοντας ότι ο TAP θα είναι το έργο που θα κερδίσει την προσφορά για τη μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, έχουμε μπροστά μας σημαντικά ορόσημα, όπως την δημοσιοποίηση του προσυμφώνου για την κατασκευή που θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2013, ένα μήνα πριν την οριστική επιλογή.
Είμαι σίγουρος ότι ο TAP θα υποβάλει μια απόλυτα ανταγωνιστική προσφορά για το Shah Deniz Consortium τον Μάρτιο και ότι, ως εκ τούτου, θα επιλεγεί για την κατασκευή του Νότιου Διαδρόμου», σημείωσε.