Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός στην Κίνα και συγκεκριμένα στο 3,1% από το 2,6% του Αυγούστου.

Ο πληθωρισμός ήταν υψηλότερος από τις μέσες εκτιμήσεις σε δημοσκόπηση του Reuters, που έκανε λόγο για πληθωρισμό 2,9%, αλλά παραμένει χαμηλότερα του επίσημου στόχου για 3,5% το 2013.

Σε μηνιαία βάση οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 0,8%, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο 0,5%.

“Αναμένουμε ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί περαιτέρω στο δ΄ τρίμηνο και βλέπουμε να αυξάνονται οι πιθανότητες για άνοδο του πληθωρισμού στο 3,5% για μερικούς μήνες το 2014”, δήλωσε ο οικονομολόγος της Nomura για την Κίνα, Zhiwei Zhang και πρόσθεσε ότι “η άνοδος του πληθωρισμού αφήνει μικρό περιθώριο για πολιτική χαλάρωση καθώς το επιτόκιο καταθέσεων βρίσκεται μόλις στο 3%”.