Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Να προχωρήσουν σε απεργία αποφάσισαν ομόφωνα οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Γαλλίας διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει φόρο 75% στους υψηλά αμοιβόμενους ποδοσφαιριστές.

Σε  γενική συνέλευση που διεξήχθη στην Γαλλία, οι σύλλογοι από την Ligue 1 και 2 αποφάσισαν να αναβάλλουν τα παιχνίδια που θα πραγματοποιηθούν απο τις 29 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου για να διαμαρτυρηθούν στην απόφαση της Κυβέρνησης να επιβάλλει φόρο στους αθλητές που κερδίζουν παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Με ανακοίνωση ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Γαλλίας, Ζαν Πιερ Λουβέλ, έκανε γνωστή την απόφαση, με την εξής χαρακτηριστική πρόταση: «Θα υπάρξει Σαββατοκυριακο στο τέλος του μήνα που δεν θα διεξαχθούν αγώνες».

Επι 18 μήνες το γαλλικό ποδόσφαιρο μάχεται χωρίς όμως να ακουγεται ενάντια στον υπερβολικό φόρο που επιβάλλει η κυβέρνηση, σημειώνει.

Ήδη διάσημοι Γάλλοι πολίτες όπως ο ηθοποιός Gerard Depardieu αποφάσισαν να αλλάξουν υπηκοότητα.

Δεκατέσσερις σύλλογοι θα επηρεαστούν άμεσα από την φορολογία, μεταξύ των οποίων και η Paris Saint-Germain. Οι παίκτες βρίσκονται αντιμέτωποι με αύξηση κατά 44 εκατ. ευρώ των φόρων που καλούνται να πληρώσουν.