Το bullish κλίμα που διαμορφώνεται στα χρηματιστήρια, έπειτα από το 7μηνο ράλι, είναι πλέον ευάλωτο στην αρνητική ειδησεογραφία, προειδοποιούν οι αναλυτές της Bank of America Merrrill Lynch.

Στην τελευταία δημοσκόπηση διαχειριστών που πραγματοποίησε ο οίκος, με τη συμμετοχή 251 επαγγελματιών επενδυτών με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 691 δισ. δολαρίων, διαπίστωσε ότι το θετικό κλίμα επιμένει.

Καθαρό ποσοστό 59% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η παγκόσμια οικονομία θα ενισχυθεί τον επόμενο χρόνο, ενώ το 39% προβλέπει και τη βελτίωση της εταιρικής κερδοφορίας.

Οι επαγγελματίες επενδυτές εξακολουθούν να εντοπίζουν αξία στις μετοχές, παρά την τελευταία άνοδο. Ειδικότερα, καθαρό ποσοστό 13% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι μετοχές είναι υποτιμημένες, την ώρα που καθαρό ποσοστό 82% δηλώνει ότι τα ομόλογα είναι υπερτιμημένα.

“Τα συνεχιζόμενα υψηλά επίπεδα αισιοδοξίας αποτελούν μια ανησυχία, και οι αγορές ίσως είναι ευάλωτες σε κακές ειδήσεις, όμως, η στήριξη από τις αποτιμήσεις σημαίνει ότι η όποια διόρθωση θα είναι βραχυπρόθεσμη και ρηχή”, σημειώνει ο Michael Hartnett, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch.