Στη σύλληψη τριών ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι ότι εμπλέκονται στο κύκλωμα που βάφτιζε “βοδινό” το κρέας αλόγου, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Βρετανίας.

Στο μεταξύ, οι γαλλικές αρχές ανακάλεσαν την άδεια λειτουργίας της εταιρείας επεξεργασίας κρέατος Spanghero, καθώς αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες.

Οι συλλήψεις έλαβαν χώρα στην Ουαλία και τη Βόρεια Αγγλία. Οι συλληφθέντες είναι δύο υπάλληλοι, ηλικίας 42 και 64 ετών, που εργάζονται σε εταιρεία επεξεργασίας κρέατος στο Abersytwyth. Άλλος ένας ύποπτος ηλικίας 63 ετών που εργάζεται σε σφαγείο συνελήφθη στο Todmorden του δυτικού Yorkshire, ενώ οι υγειονομικές αρχές της χώρας έβαλαν λουκέτο και στα δύο εργοστάσια.

Και η Γαλλία ανέλαβε δράση στο θέμα του σκανδάλου που συγκλονίζει την Ευρώπη τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η γαλλική εταιρεία επεξεργασίας κρέατος, Spanghero, έχασε την άδεια λειτουργίας της χθες Πέμπτη, με την κατηγορία ότι εν γνώσει των υπευθύνων πωλείτο κρέας αλόγου στην εταιρεία Comigel, που παράγει έτοιμα γεύματα, μεταξύ τους και κατεψυγμένα λαζάνια που περιέχουν το κρέας.