«Αισθάνομαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον πλανήτη», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, στην επιστολή του – όπου απαριθμεί τα επιτεύγματα της εταιρείας – προς τους εργαζομένους του τεχνολογικού κολοσσού, εν όψει των εορταστικών διακοπών.

O CEO της Apple στην επιστολή του προς το εργατικό δυναμικό – που διέρρευσε τη Δευτέρα – υπογράφοντας με το μικρό του όνομα «Tim», εκφράζει με ιδιαίτερη θέρμη, την ικανοποίησή του για την έως τώρα πορεία της εταιρείας, ενώ μιλά και για τα μελλοντικά σχέδια: «Το 2014 έχουμε πολλά να περιμένουμε μαζί με μερικά σχέδια που οι πελάτες μας θα λατρεύσουν».

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Στις φετινές διακοπές, δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων από όλον τον κόσμο, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, βιώνουν την εμπειρία που προσφέρουν τα προϊόντα της Apple, για πρώτη φορά. Αυτές οι στιγμές έκπληξης και χαράς είναι μαγικές και έχουν καταστεί εφικτές χάρη στη δική σας σκληρή δουλειά. Και ενώ πολλοί από εμάς ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τις διακοπές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, θα ήθελα να αποσπάσω λίγη ώρα από τον χρόνο σας για να αναλογιστούμε το τί έχουμε επιτύχει όλοι μαζί, κατά τα τελευταία χρόνια.

Πρώτον και κυρίως, εισάγαμε κορυφαία προϊόντα που κυριαρχούν στη βιομηχανία, σε κάθε τομέα, στον οποίο απασχολούμαστε, αποδεικνύοντας το εύρος και το βάθος της καινοτομίας στην Apple. Επεκτείναμε την ηγετική μας θέση στην αγορά των smartphones, με το iPhone 5, ενώ κυκλοφορήσαμε και το iOS 7, ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο. Διαθέσαμε δωρεάν για τους πελάτες μας το OS X Mavericks. Βγάλαμε στην αγορά το  iPad Air και το iPad mini, ενώ αυτήν την εβδομάδα άρχισε να κυκλοφορεί και το Mac Pro, από μία εγκατάσταση παραγωγής στο Τέξας. Επίσης, στο App Store, έχουν καταγραφεί 50 δισ. downloads, σημείο – ορόσημο που κανένας δεν είχε προβλέψει πως θα επιτυγχάναμε τόσο γρήγορα.   
Μαζί έχουμε δείξει στον κόσμο ότι η καινοτομία στην Apple ξεπερνάει τα προϊόντα της και σκιαγραφεί τον τρόπο που δουλεύουμε. Αυτόν τον χρόνο, η Apple έχει δωρίσει δεκάδες χιλιάδες δολαρίων σε πράξη φιλανθρωπίας, όπως η βοήθεια προς τον Κόκκινο Σταυρό για τα θύματα του τυφώνα στις Φιλιππίνες και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το Παγκόσμιο Ταμείο για τη μάχη κατά τηςεξάπλωσης του AIDS, στην Αφιρκή (…).

Εν τέλει, η Apple διατηρεί την ακεραιότητά της για αυτό που θεσπίζουμε. Γνωρίζουμε πως η ισότητα και η ποικιλομορφία καθιστούν την εταιρεία και την κοινωνία μας ισχυρότερη, για αυτό και έχουμε συστήνει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ να επεξεργαστεί μέτρα προστασίας κατά των διακρίσεων που βασίζονται σε σεξουαλικά και φυλετικά κριτήρια, στον χώρο εργασίας. Μένουμε, επίσης, προσηλωμένοι στις περιβαλλοντικές μας πρωτοβουλίες και θα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας, στο μέλλον.

Το 2014, έχουμε πολλά να περιμένουμε, συμπεριλαμβανομένων και μερικών μεγάλων σχεδίων που εκτιμούμε πως οι καταναλωτές θα λατρεύσουν. Είμαι ιδιαιτέρως περήφανος που συνεργάζομαι μαζί σας, καθώς επενδύουμε στην πρωτοπορία, εξυπηρετώντας τις βαθύτερες ανθρώπινες αξίες και τις μεγαλύτερες προσδοκίες. Θεωρώ τον εαυτό μου ως τον πιο τυχερό άνθρωπο στον κόσμο, για την ευκαιρία που έχω να δουλεύω σε αυτήν τη φανταστική εταιρεία με όλους εσάς.

Καλές διακοπές,

Tim»