Ο κωμικός στο επάγγελμα από τη Γένοβα Μπεμπέ Γκρίλλο εμφανίζεται ως εκφραστής όλης της οργής του μέσου Ιταλού ψηφοφόρου, κατά του ευρώ, κατά του κατεστημένου και κατά της πολιτικής, ενώ ως όπλο διάχυσης των απόψεών του έχει το διαδίκτυο και τις «πύρινες» προεκλογικές ομιλίες στους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας. 

Οι πολιτικοί σχολιαστές τον χαρακτηρίζουν «μετεωρίτη», ενώ για τους πολιτικούς του αντιπάλους έχει εξελιχθεί σε “πονοκέφαλο” και ακόμη και ο Μπερλουσκόνι φέρεται να ανησυχεί πολύ για το «γκελ» που κάνει ο αντισυμβατικός Γκρίλλο στις συνειδήσεις των πολιτών.

Όπως λέει ο ίδιος, το Κίνημα των 5 Αστέρων του οποίου ηγείται δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμιά κυβέρνηση συνεργασίας και δεν θα υπηρετήσει στη Βουλή.

Αντιθέτως, δεσμεύεται ότι θα αντιπολιτευθεί και θα αντιταχθεί, ενώ στόχος του, όπως υποστηρίζει, είναι να έχει αρκετούς γερουσιαστές και βουλευτές ώστε να  ανατρέψει την επόμενη κυβέρνηση.

Αν ο Γκρίλλο υφαρπάξει αρκετές ψήφους από τα άλλα κόμματα, τότε θα καταστήσει σχεδόν αδύνατο τον σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης, εξωθώντας τη χώρα σε νέες εκλογές με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. 

Ο Ιταλός υποψήφιος ασκεί μεγάλη επιρροή και μέσω ενός blog που διατηρεί με διαθέσιμες γλώσσες στα ιταλικά, αγγλικά και ιαπωνικά, με την ονομασία beppegrillo.it. Το 2008, η εφημερίδα The Guardian κατέταξε το blog Grillo μεταξύ των πιο ισχυρών στον κόσμο.

Ο Γκρίλλο έχει συχνά επικριθεί για την αντίθεση αυτών που λέει με τον τρόπο ζωής του, καθώς είχε στην ιδιοκτησία του ένα πολυτελές σκάφος και ένα σπορ αυτοκίνητο Ferrari.

Στο παρελθόν δούλεψε για πολλά χρόνια στην κρατική τηλεόραση , αλλά απομακρύνθηκε με αφορμή μια ατάκα του, σε ένα τηλεοπτικό σόου:  «στην Κίνα ζουν ένα δισεκατομμύριο σοσιαλιστές, μα υπάρχουν τόσοι πολλοί κλέφτες;», σχολίασε με αποτέλεσμα να απολυθεί

Τοποθετήσεις και δηλώσεις του Μπεμπέ Γκρίλο που προκάλεσαν ποικίλες  αντιδράσεις και είναι ενδεικτικές του κλίματος που διεξάγονται οι Ιταλικές εκλογές.

– «Οι πολιτικοί είναι κλέφτες, είναι άνθρωποι οι οποίοι έκλεψαν τη χώρα και ούτε που τους περνάει από το μυαλό πως κάποιος, ακόμη και ένας κωμικός όπως εγώ, μπορεί να κάνει κάτι για τους υπόλοιπους με αντάλλαγμα όχι το οικονομικό όφελος»,
–  «Θέλουμε να δώσουμε εργαλεία στους ίδιους τους πολίτες. Εκείνοι είναι που πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο. Εφόσον 50.000 άνθρωποι ζητούν να ψηφιστεί ένας νόμος, ο νόμος αυτός θα πρέπει να συζητείται από την ολομέλεια του Κοινοβουλίου».

– «Για μας, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, οι πολίτες είναι εκείνοι οι οποίοι πρέπει να λένε «ναι ή όχι» για την κατασκευή ενός αυτοκινητόδρομου, ενός ποδηλατόδρομου, ενός νοσοκομείου, ενός μεγάλου δημόσιου έργου. Οι πολίτες πρέπει να γίνουν το Κράτος. Αρκετά πια με τους διαμεσολαβητές της εξουσίας.»
– «Στην Ευρώπη, στις Βρυξέλλες, το Κίνημά μας προκαλεί φόβο. Θέλουμε να επαναδιαπραγματευτούμε την κάθε σύμβαση και ευρωπαϊκή απόφαση, από την οδηγία Μπολκενστάιν μέχρι τις επεμβάσεις στη Λιβύη, το Αφγανιστάν, το Μαλί. Θέλουμε να συζητήσουμε την αγροτική πολιτική και την πολιτική αλιείας. Θέλουμε να συζητήσουμε το χρέος. Το χρέος μας πνίγει. Πληρώνουμε 100 δισεκατομμύρια ευρώ για περίπου 2,3 τρισεκατομμύρια ευρώ χρέος».

– «Η αλλαγή ξεκινά από εδώ. Η Ευρώπη ήταν ένα καταπληκτικό δημιούργημα, έτσι όπως το είχαν οραματιστεί οι πρόγονοί μας. Έχει όμως μεταλλαχθεί σε κάτι διαφορετικό. Η Γερμανία; Δεν πηγαίνει και τόσο καλά όσο νομίζουν πολλοί. Εμείς, οι Ευρωπαίοι, την έχουμε πληρώσει την ενοποίηση, όμως τώρα αρχίζουν τα προβλήματα. Ακριβώς επειδή η Δύση είναι σε κρίση». –

– «Όταν η Κίνα μπήκε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου υπέγραψε συμφωνία 21 σημείων. Δεν σεβάστηκαν ούτε ένα. Έχετε μιλήσει ποτέ με κάποιον Κινέζο; Δεν σέβονται κανένα συμβόλαιο. Και πρέπει να το κάνω εγώ;».

– «Θέλω πίσω την κυριαρχία της χώρας μου. Θέλω πίσω την διατροφική μας επάρκεια. Η διανομή τροφίμων ελέγχεται από γαλλικές εταιρείες. Έρχονται εδώ και μας πουλάνε γαλλικό γάλα και τυρί. Εδώ; Στην Ιταλία; Αρκετά πιά. Θέλω προστασία. Για προσπαθείστε να πουλήσετε κινέζικο ατσάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες; Είναι αδύνατον. Και εκεί έχουν δημοκρατία. Δεν είναι η Σοβιετική Ένωση. Εδώ, στη Σικελία, οι ψαράδες υποχρεώνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση να χρησιμοποιούν δίχτυα με μεγάλες τρύπες.
Τα δίχτυα αυτά είναι άχρηστα, οπότε οι ψαράδες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν παράνομα δίχτυα προκειμένου να επιβιώσουν και έτσι χωρίς να το θέλουν βλάπτουν το περιβάλλον. Οι ίδιοι δεν επιτρέπεται να ψαρεύουν τόνο, οι Γιαπωνέζοι όμως μπορούν. Και έρχονται εδώ με κάτι αλιευτικά σκάφη, μεγάλα σαν αεροπλανοφόρα.»