Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

H κίνηση της Αργεντινής να διακόψει την ελεύθερη πτώση στα συναλλαγματικά της αποθέματα επιτρέποντας την γρήγορη υποτίμηση του πέσο δεν θα λύσει τις μακροοικονομικές ανισορροπίες στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, αναφέρει η Fitch.

Η απόφαση της κυβέρνησης της Αργεντινής να σταματήσει τη στήριξη του πέσο (υποτιμήθηκε 13,2% έναντι του δολαρίου στις 23 Ιανουαρίου) ήταν ένα απαραίτητο βήμα για να μετριαστεί η μείωση στα συναλλαγματικά αποθέματα, που υποχώρησαν από τα 30,8 δισ. δολάρια στις 30 Δεκεμβρίου, σε περίπου 28,7 δισ. δολάρια αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, η Fitch εκτιμά ότι η ανικανότητα της κυβέρνησης να σκληρύνει την πολιτική της μπορεί να αυξήσει το ρίσκο άτακτης οικονομικής προσαρμογής και να θέσει σε περαιτέρω κίνδυνο την πιστοληπτική της αξιολόγηση.