Η θυγατρική εταιρεία “Global Nanotechnologies” της OΝΕΧ συμμετέχει σε Ερευνητικό Πρόγραμμα ύψους 1,54 εκατομμυρίων ευρώ ως Συντονιστής και βασικός ιδιωτικός φορέας Νανοτεχνολογίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω αυτού του ερευνητικού έργου «CARBONCOMP» φιλοδοξεί να δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα της άλγης στα πλοία. Η εταιρία αποσκοπεί πολύ σύντομα σε μία λύση διεθνούς κυριαρχίας αφού ο συνδυασμός της μείωσης κατανάλωσης καυσίμου των πλοίων με ταυτόχρονα φιλικής προς το περιβάλλον λύσης είναι κάτι που αναμένει με μεγάλη προσμονή η παγκόσμια αγορά.

Διεθνή Ιδρύματα και πολυεθνικές εταιρίες είναι σε συζητήσεις με την Διοίκηση της ΟΝΕΧ αφού και τα πλεονεκτήματα από το εμπόριο εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα έχουν προσελκύσει θεσμικούς οργανισμούς και επενδυτές.

Ο Δ/νων Σύμβουλος της ΟΝΕΧ κος Π. Ξενοκώστας δήλωσε σχετικά : « Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά η παγκόσμια καινοτομία και ηγεσία στο κλάδο της Τεχνολογίας νέων Υλικών – Νανοτεχνολογίας. Αυτό είναι μόνο μία από τις εκπλήξεις του Τομέα Ανάπτυξης νέων προϊόντων του Ομίλου και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για την Ομάδα μας»