Απέτυχε να “πιάσει” τον στόχο των 5 δισ. Ευρώ η έκδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου στην δημοπρασία της Τετάρτης όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός Οργανισμός Διαχείρισης Χρέους.
Οι προσφορές για τα δεκαετή ομόλογα με απόδοση 1,64% και ημερομηνία λήξης τον Φεβρουάριο του 2024, έφτασαν μέχρι το 4,33 δισ. χάνοντας τον στόχο της κυβέρνησης για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2012.
Η προηγούμενη δημοπρασία ομολόγων της χώρας έγινε στις 29 Ιανουαρίου με μέση απόδοση 1,77%.
“Οι χαμηλότερες προσφορές απλώς αντανακλούν την κατάσταση της αγοράς τη δεδομένη στιγμή της δημοπρασίας”, δήλωσε σχετικά ο Οργανισμός.
“Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων βρίσκονται σε τέτοια επίπεδα που ο ενθουσιασμός είναι περιορισμένος”, ανέφερε ο Marc Ostwald, στρατηγικός αναλυτής στην Monument Securities.
“Υπάρχει μια μεγάλη ζήτηση για αποδόσεις αλλά τα γερμανικά ομόλογα αυτή τη στιγμή δεν ανταποκρίνονται σε αυτήν. Μια τεχνικά αποτυχημένη έκδοση δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο”, πρόσθεσε.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.