Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, του Καναδά και της Βρετανίας αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στην συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, με στόχο την προετοιμασία της συνόδου των G8 του Ιουνίου στο Σότσι της Ρωσίας.

Γαλλία και Βρετανία “αναστέλλουν” τη συμμετοχή τους στις προπαρασκευαστικές εργασίες της Συνόδου G8 στο Σότσι

«Αναστείλαμε τη συμμετοχή μας στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία διπλωματική πηγή του Προεδρικού Μεγάρου.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι η Βρετανία αναστέλλει τη συμμετοχή της στις προπαρασκευαστικές εργασίες της G8 του Σότσι, πριν αναχωρήσει για το Κίεβο.

«Η Βρετανία συμπορεύεται με τις άλλες χώρες της G8 αυτήν την εβδομάδα αναστέλλοντας τη συνεργασία μας υπό την αιγίδα της G8, της οποίας η Ρωσία έχει φέτος την προεδρία, περιλαμβανομένων των συναντήσεων αυτής της εβδομάδας για την προετοιμασία της Συνόδου της G8 και έπειτα θα διατηρήσουμε αυτήν την προσέγγιση για τις επόμενες συναντήσεις της G8 που εξετάζονται» ανακοίνωσε.

«Είναι απαραίτητο να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποκλιμακώσουμε τις εντάσεις» προσέθεσε.

Ο Χέιγκ δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να «σκεφθεί σοβαρά» την ενιαία διπλωματική και ειρηνική απάντηση της διεθνούς κοινότητας απέναντι στις ενέργειές της.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν θα πάρουν μέρος στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις ενώ και Καναδάς αποσύρεται από τη διαδικασία προετοιμασίας της συνάντησης των 8 πλουσιότερων χωρών (G8) τον Ιούνιο στον Καναδά, υπό την προεδρία της Ρωσίας.

Αυτό αναφέρεται σε δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας Στέφεν Χάρπερ, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Καναδάς καταδικάζει την ρωσική παρέμβαση στην Ουκρανία και ζητεί από τον πρόεδρο Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματα.