Την παροχή επιδόματος λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανση ανακοίνωσε η Panasonic για τους εργαζόμενούς της που στέλνει στην Κίνα, κίνηση που θα αποτελέσει παγκόσμια πρωτοτυπία στις παροχές που δίνουν μέχρι σήμερα οι πολυεθνικές εταιρείες.
Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος του ευρύτερου πλαισίου της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ της κυβέρνησης της Ιαπωνίας και τους φορείς εργασίας για την αύξηση των μισθών. Ήδη εταιρείες όπως η Panasonic και η Toyota συμφώνησαν να αυξήσουν τις αποδοχές των υπαλλήλων τους για πρώτη φορά μετά από χρόνια εν μέσω ανησυχιών για την επιβράδυνση της ιαπωνικής οικονομίας.
Τα επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας για τους εργαζόμενους στην Κίνα δεν είναι πρωτάκουστο ωστόσο η κίνηση της Panasonic είναι η πρώτη που έχει ως στόχο αποκλειστικά την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης της Κίνας μόλις τρεις από τις 74 πόλεις της χώρας ανταποκρίνονται στα επιτρεπτά εθνικά επίπεδα.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.