Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Ο κίνδυνος αδυναμίας πληρωμών των ομολόγων της Κίνας έχει αυξηθεί πάνω από αυτόν της Ιρλανδίας, που ήταν στο ίδιο επίπεδο με τη Γαλλία και την Ιαπωνία πριν από ένα χρόνο και όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Li Keqiang,  η χρηματοοικονομική μόχλευση καθιστά τις προοπτικές της οικονομίας πιο περίπλοκες.
Τα πενταετή συμβόλαια προστασίας έναντι της μη-πληρωμής του κυβερνητικού χρέους σκαρφάλωσαν στο 99 από 63 την προηγούμενη χρονιά, σχεδόν στο διπλάσιο του 49 για την Ιαπωνία και του 51 για τη Γαλλία.

Ο στόχος ανάπτυξης του 7,5% για αυτή τη χρονιά είναι “ευέλικτος” και ορισμένες χρεοκοπίες σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα είναι αναπόφευκτες όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Li εχθές. Σύμφωνα με τα στοιχεία η βιομηχανική παραγωγή της χώρας σημείωσε επιβράδυνση, καθιστώντας δυσκολότερη την αποπληρωμή χρέους για τις εταιρίες. Η  Shanghai Chaori Solar Energy Science & Technology έγινε η πρώτη εταιρία που χρεοκόπησε την περασμένη εβδομάδα. 
“Τα σημαντικά ρίσκα χρεοκοπίας στην Κίνα, απορρέουν από την εκρηκτική πιστωτική επέκταση προς τις υποδομές, τα ακίνητα και μεταλλευτικά σχέδια που απέτυχαν να δώσουν αποδόσεις,”  δήλωσε ο Wee-Khoon Chong, της Nomura Holdings, στο Bloomberg. “Aναμένουμε περισσότερες χρεοκοπίες σε εταιρικό επίπεδο ή σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης αυτή τη χρονιά,  ωστόσο δεν περιμένουμε να οδηγήσουν σε συστημική διαταραχή του χρηματοπιστωτικού συστήματος.”