Έφοδος ρωσόφιλων και Ρώσων κομμάντος (χωρίς διακριτικά) στην αεροπορική βάση Μπελμπέκ στην Κριμαία.

Ένας ουκρανός στρατιώτης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της εισβολής, ενώ ο διοικητής διαπραγματεύεται με τις ρωσόφιλες δυνάμεις.

Ρώσοι στρατιώτες περικύκλωσαν ουκρανική αεροπορική βάση στην Κριμαία, μία από τις λίγες που εξακολουθούν να ελέγχονται από το Κίεβο και έδωσαν τελεσίγραφο έως τις 14:30 με τον Ουκρανό διοικητή να προκαλεί διερωτόμενος τι άραγε θα κάνουν τώρα οι Ρώσοι που έληξε το τελεσίγραφο.

“Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται στη βάση μας και μας έδωσαν περιθώριο μίας ώρας για να παραδοθούμε, αλλιώς θα κάνουν έφοδο. Εμείς δεν πάμε πουθενά, ας δούμε τι έφοδο θα κάνουν” τόνισε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Λίγο μετά, όπως μεταδίδει το Associated Press επεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί στην Κριμαία,  στην πολιορκούμενη ουκρανική αεροπορική βάση, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Mega στην Κριμαία, Σωτήρη Δανέζη, η όλη επιχείρηση των Ρώσων διήρκησε 15 μόλις λεπτά, ενώ όπως τονίζεται οι πρώτοι πυροβολισμοί έπεσαν από την ουκρανική πλευρά.

 

Ο διοικητής της αεροπορικής βάσης Μπελμπέκ, στο έφαφος της Κριμαίας, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να μεταφερθεί από ρωσικές δυνάμεις σε ένα χώρο για συνομιλίες, αφού ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στη βάση με Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού.

Ένας Ουκρανός τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της επιχείρησης που οδήγησε στην κατάληψη της βάσης.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ, Τατιάνα Μπαέβα, έφτασαν οι πρώτοι παρατηρητές στην Ουκρανία από τους συνολικά 100 που θα προέρχονται από τις χώρες-μέλη του ΟΑΣΕ.