Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

“Εάν επρόκειτο να καταλήξουμε σε μία κατάσταση στην οποία θα έπρεπε να σταθεροποιήσουμε την Ουκρανία, θα είχαμε πολλές εμπειρίες από την Ελλάδα” να χρησιμοποιήσουμε, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, σύμφωνα με το Bloomberg, μιλώντας στο NRW School of Governance της γερμανικής πόλης Duisburg.

Σημειώνεται ότι η Ουκρανία και το ΔΝΤ πλησιάζουν σήμερα στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεών τους για ένα πακέτο διάσωσης. Αντιμετωπίζοντας την εξάλειψη των συναλλαγματικών αποθεματικών της και την τρίτη ύφεσή της από το 2008, η Ουκρανία υπολογίζει ότι χρειάζεται έως και 20 δισ. δολάρια.

Ο Schaeuble τόνισε ότι η περίπτωση της Ελλάδας είναι “πολύ, πολύ ειδική” και επαίνεσε τις προσπάθειες που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση, οδηγώντας στην ανάκαμψη της χώρας από την ύφεση.

“Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερο μονοπάτι από ό,τι εκείνοι που ασχολούνται επισήμως μαζί της πίστευαν ότι θα μπορούσε”, είπε ο Schaeuble.