Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Η “σημαντική επιβράδυνση” στην αγορά εργασίας αποτελεί απόδειξη ότι η τα έκτακτα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας θα πρέπει να συνεχιστούν για “κάποιο διάστημα”, δήλωσε η πρόεδρος της Fed Janet Yellen, μιλώντας σε συνέδριο στο Σικάγο.  

Ο μεγάλος αριθμός των εργαζομένων που έχουν μερική απασχόληση, των στάσιμων μισθών, του χαμηλού ποσοστού του εργατικού δυναμικού και οι παρατεταμένες περίοδοι υψηλής ανεργίας δείχνουν ότι οι αξιωματούχοι της Fed πρέπει να συνεχίσουν το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, δήλωσε η Υellen.

“Η δέσμευσή μας στα έκτακτα μέτρα στήριξης της οικονομίας θα χρειαστεί για κάποιο διάστημα. Πιστεύω ότι αυτή την άποψη συμμερίζονται και οι συνάδελφοί μου, που παίρνουν αποφάσεις στη Fed”, είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας. “Τα σημάδια από τη Μεγάλη Υφεση παραμένουν και η επίτευξη των στόχων μας θα πάρει κάποιο χρόνο|.”

Η Fed έχει προσπαθήσει να μειώσει το κόστος δανεισμού, να πυροδοτήσει την ανάπτυξη και να επιστρέψουν στην αγορά τα 10,5 εκατομμύρια άνεργοι Αμερικανοί, αγοράζοντας κρατικά ομόλογα με αποτέλεσμα να έχει αυξήσει τον ισολογισμό της στα 4,23 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η νομισματική επιτροπή της Fed έχει κρατήσει αμετάβλητο το επιτόκιο κοντό στο 0 από το Δεκέμβριο του 2008.

Κι ενώ η Fed έχει μειώσει τη μηνιαία αγορά των κρατικών ομολόγων τους τελευταίους τρεις μήνες στα 55 δισ. δολ από 85 δισ. δολ., η Yellen έκανε λόγο για “ισχυρή δέσμευση της κεντρικής τράπεζας” στο να βοηθήσει για την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.