Μια μεγάλη διόρθωση των χρηματιστηρίων, της τάξης του 10-15% προβλέπει η Bank of America Merrill Lynch. Όμως, εν μέσω sell off στις αγορές, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος προειδοποιεί πως το bull market δεν θα τελειώσει έτσι απλά. Η πραγματική πτώση θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, και όχι τώρα, εκτιμούν οι αναλυτές.

Deutsche Bank: Το bull market της Wall Street ξεμένει από οξυγόνο

Η BofA ML εντοπίζει τους καταλύτες πίσω από την τελευταία αναταραχή στις αγορές στις τοποθετήσεις των χαρτοφυλακίων (όπου έως και πριν από τέσσερις εβδομάδες καταγράφονταν πολύ short θέσεις στην Κίνα και πολύ long στις ΗΠΑ), στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στην Κίνα, στη μείωση του προγράμματος τυπώματος χρήματος της Federal Reserve και στην επιβράδυνση του momentum της αμερικανικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώνεται αυτό που ο οίκος χαρακτηρίζει σαν τη “Σκληρή Αναστροφή”, όπου οι χαμένοι του 2013 γίνονται οι μεγάλοι κερδισμένοι του 2014 (αναδυόμενες αγορές, ομόλογα, χρυσός) και οι μεγάλοι κερδισμένοι της περασμένης χρονιάς γίνονται οι σημερινοί χαμένοι (Ιαπωνία, Nasdaq, δολάριο).

Σε αυτή τη “σκληρή αναστροφή”, η Bank of America Merrill Lynch συμβουλεύει τους επενδυτές να παρακολουθούν εάν ο Nasdaq θα διασπάσει τις 4.000 μονάδες, το ρεάλ Βραζιλίας το 2,20 και το αμερικανικό 10ετές ομόλογο στο 2,5%. Σε αυτή την περίπτωση, τα επόμενα shorts θα είναι οι ευρωπαϊκές τράπεζες, τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας και τα αμερικανικά εταιρικά ομόλογα υψηλών αποδόσεων.

Τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι ένα trade που ευνοήθηκε από τη ρευστότητα της Fed και δεν έχει αναστραφεί ακόμα:

Οι πρώτες σε αποδόσεις επενδύσεις: