Η αμερικανική κυβέρνηση δεν αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των Αμερικανών αλλά αντίθετα ελέγχεται από τους πλούσιους και τους ισχυρούς. Αυτό υποστηρίζει μια νέα έρευνα από τα πανεπιστήμια του Princeton και του Northwestern University.
Επιβεβαιώνοντας αυτό που πολλοί ίσως υποψιάζονταν, η έρευνα με τίτλο “ Ελέγχοντας τις θεωρίες στην πολιτική των ΗΠΑ: Ελίτ, ομάδες συμφερόντων και ο μέσος πολίτης” (Testing Theories of American Politics: Elites, Interest Groups, and Average Citizens), συνέκρινε περίπου 1.800 πολιτικές και ενέργειες της κυβέρνησης που έχουν συλλεχθεί από το 1981 έως το 2002 με τις προτιμήσεις των μέσων Αμερικανών πολιτών, των πλούσιων Αμερικανών και των συμφερόντων διαφόρων ομάδων που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι πολιτικές των ΗΠΑ, κι επομένως η κυβέρνηση της χώρας, εξυπηρετούν τα συμφέροντα της αμερικανικής οικονομικής ελίτ και σπάνια συμβαδίζουν με τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των Αμερικανών.
“Όταν η πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών διαφωνεί με την οικονομική ελίτ, συνήθως χάνει” τονίζουν οι ερευνητές.
ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.