Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στη Γερμανία η αποκάλυψη ότι ο πρώην καγκελάριος Gerhard Schroeder γιόρτασε τα 70α γενέθλιά του με το Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.

Ο Putin, μάλιστα, έδωσε λόγο κατά τη διάρκεια δεξίωσης που διοργανώθηκε το βράδυ της Δευτέρας από τον εργοδότη του Schroeder, την εταιρεία Nord Stream, η οποία διαχειρίζεται τον ομώνυμο αγωγό, που ελέγχει η Gazprom.

“Ήταν μια ιδιωτική δεξίωση γενεθλίων στην Αγία Πετρούπολη και ο κ. Putin εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της βραδιάς και είπε μερικά λόγια”, είπε εκπρόσωπος της Nord Stream. Αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της ομιλίας του Putin.

Η ρωσική εφημερίδα Fontanka μετέδωσε πρώτη την είδηση, δημοσιεύοντας μάλιστα φωτογραφίες που δείχνουν τον πρώην καγκελάριο να αγκαλιάζει το Ρώσο πρόεδρο.

Και αυτό, την ώρα που η κυβέρνηση της Angela Merkel πιέζει τη Ρωσία να καταδικάσει τους φιλορώσους αυτονομιστές της Αν. Ουκρανίας, για να απελευθερώσουν τους στρατιωτικούς παρατηρητές, μεταξύ των οποίων και τέσσερις Γερμανοί στρατιώτες, που κρατούνται από την Παρασκευή.

“Τα αγόρια μας υποφέρουν χωρίς ψωμί και νερό στα μπουντρούμια και ο Schroeder διασκεδάζει με σαμπάνια και χαβιάρι στην αίθουσα δεξιώσεων”, είπε ο Andreas Scheuer, γενικός γραμματέας του CSU.

Το γραφείο του Schroeder αρκέστηκε να πει ότι ο πρώην καγκελάριος παρευρέθηκε σε διάφορα ραντεβού στην Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο του ρόλου του ως προέδρου της επιτροπής μετόχων της Nord Stream.

Ο πρώην καγκελάριος είναι στενός φίλος του Putin και έγινε πρόεδρος του συμβουλίου της Nord Stream το 2006, μετά την εκλογική του ήττα από την Merkel.