Εκατομμύρια λιγότερα iPad αλλά περισσότερα iPad mini αναμένει να πουλήσει η Apple φέτος, η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Digitimes, εξειδικευμένου site για τα τεχνολογικά θέματα, έχει μειώσει τις συνολικές αρχικές εκτιμήσεις της για τις παγκόσμιες παραγγελίες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Apple αναμένει να πουλήσει φέτος 33 εκατομμύρια iPads από 60 εκατ. που αρχικά εκτιμούσε.

Αντίθετα αναμένει παραγγελίες για 55 εκατ. iPad mini από τα 40 εκατ. που αρχικά υπολόγιζε.

Συνολικά πάντως τα iPad που θα προμηθεύσει στην παγκόσμια αγορά η εταιρεία το 2013 θα είναι λιγότερα  και υπολογίζονται στα 88 εκατ. από τα 100 εκατ. των αρχικών εκτιμήσεων.

Η αλλαγή αυτή στις προβλέψεις έχει μεγάλη σημασία για τους επενδυτές καθώς θα επηρεάσει τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας.

Tο iPad mini που όπως φαίνεται θα γίνει το best seller της Apple για τη φετινή χρονιά κοστίζει λιγότερο από το κανονικό iPad (είναι περίπου κατά 170 δολάρια φθηνότερο), με αποτέλεσμα τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας από την πώλησή του να είναι μικρότερα του μέσου όρου.

Παράλληλα, όσα περισσότερα iPad mini πουλάει η Apple τόσο θα επηρεάζονται και τα αναμενόμενα έσοδα από τις πωλήσεις.

Βέβαια, το ότι οι καταναλωτές προτιμούν το iPad Mini και όχι άλλες ταμπλέτες αντίστοιχου μικρού μεγέθους που έχουν κατακλύσει την αγορά, όπως αυτά των Amazon, Google και Samsung, βοηθά την Apple όχι μόνο να προσθέσει έσοδα στα ταμεία της αλλά και να κρατήσει τα ηνία στην αγορά των μικρών tablets που η ίδια δημιούργησε.

O.M.