Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Εκατοντάδες φιλορώσοι επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικού τμήματος στην πόλη της Οδησσού, σπάζοντας την πόρτα και παράθυρα ενώ έχουν περικυκλώσει το κτίριο, ζητώντας την απελευθέρωση των συντρόφων τους που βρίσκονται υπό κράτηση μετά την πυρκαγιά και τις συγκρούσεις με τους 40 και πλέον νεκρούς.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας “το πλήθος στέκεται απλά έξω από το αστυνομικό τμήμα και φωνάζει συνθήματα για την απελευθέρωση των κρατουμένων”.

Στους 170 ήταν οι συλληφθέντες ωστόσο περίπου 50 είχαν αποφυλακισθεί.

Τα βίαια επεισόδια στην Οδησσό που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 40 και πλέον ανθρώπων με τον πρωθυπουργός της Ουκρανίας να δηλώσει πως αποτελούν μέρος “ενός ρωσικού σχεδίου με στόχο την καταστροφή της Ουκρανίας”.

Ο Αρσένι Γιατσενιούκ δήλωσε την Κυριακή πως “αυτό που συνέβη στην Οδησσό αποτελεί μέρος ενός σχεδίου της Ομοσπονδίας της Ρωσίας με στόχο την καταστροφή της Ουκρανίας και του Κράτους της”.

“Η Ρωσία έστειλε κάποιους εδώ για να προκαλέσουν το χάος όμως η χώρα πρέπει να ενωθεί και να συμφιλιωθεί για να μη δώσει στους τρομοκράτες που στηρίζει η Μόσχα την ευκαιρία να διχάσουν το λαό μας”.

“Ο στόχος της Ρωσίας είναι να επαναλάβει στην Οδησσό ό,τι συνέβη στα Ανατολικά” προσέθεσε.

“Πρόκειται για ένα σχέδιο που έχουν χρηματοδοτήσει και οργανώσει επαγγελματίες που έχουν χειραγωγήσει απλούς πολίτες, όμως η ενότητά μας θα είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς τους τρομοκράτες”, δήλωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός που ανακοίνωσε ότι μετά τα γεγονότα της 2ας Μαΐου όλοι οι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας της πόλης απομακρύνθηκαν και θα αντικατασταθούν καθώς απέτυχαν στο έργο τους.

Ο Αρσένι Γιατσενιούκ εξέφρασε “τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων αυτής της φρικτής τραγωδίας” και διαβεβαίωσε ότι “η Δικαιοσύνη θα ξεκινήσει έρευνες για να εξακριβώσει ποιος δεν έκανε το καθήκον του”.

Πάντως τον γύρο του διαδικτύου κάνει πλάνο ΣΟΚ με Ουκρανό ομαδάρχη της Πλατείας Μεϊντάν να πυροβολεί προς το Μέγαρο των Συνδικάτων και μετά τους πυροβολισμούς να καταγγέλλει ότι ήταν άοπλος και τον πυροβόλησαν ρωσόφωνοι.

Όπως αναφέρει το protothema.gr ελεύθερους άφησαν τελικά οι αρχές της Οδησσού το απόγευμα της Κυριακής και άλλους 17 (67 στο σύνολο) από τους Ρωσόφωνους που κρατούνταν, μετά το μακελειό στο κτήριο των συνδικάτων.

Οι εκατοντάδες διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το στυνομικό τμήμα όπου κρατούνταν, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, μόλις είδαν τους συντρόφους τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega εθελοντές από Τσετσενία και Οσετία πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία ενώ δικό τους στρατό συγκροτούν οι ρωσόφιλοι στην Αν. Ουκρανία.