H Wall Street βρίσκεται ήδη σε διόρθωση, εκτιμά ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Dennis Gartman, που εκδίδει το “The Gartman Letter”.

“Νομίζω ότι η διαδικασία ξεκίνησε πριν από αρκετές εβδομάδες με το Nasdaq. Βρισκόμαστε σε διόρθωση τώρα”, λέει ο Gartman στο CNBC.

Ως διόρθωση χαρακτηρίζεται, τεχνικά, η πτώση των δεικτών κατά 10% από τα τελευταία υψηλά τους. Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 2% από τα υψηλά του, ο S&P 500 χάνει 1,5% και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 6%.

“Θα έρθουν και άλλες ρευστοποιήσεις. Πρόκειται για λογικές πωλήσεις”, εκτιμά ο Gartman. Αλλά προειδοποιεί πως είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπίσουν οι επενδυτές τον “πάτο” της αγοράς. “Εάν κάποιος το κατάφερε κάποια στιγμή, είναι απλά πολύ τυχερός”.

Παρόμοιες απόψεις εξέφρασε στην έκδοση του “The Gartman Letter” της Δευτέρας.

“Με κάθε μέρα που περνά, φοβόμαστε όλο και πιο πολύ ότι μια διόρθωση πολύ πραγματικής έκτασης βρίσκεται μπροστά μας, καθώς οι ευρύτεροι δείκτες όπως και οι Russell και Nasdaq έχουν πέσει αρκετά χαμηλότερα από τα προηγούμενα υψηλά τους”.

Πάντως, με προηγούμενη συνέντευξή του στο CNBC, πριν από δύο ημέρες, είχε εκτιμήσει ότι η Wall Street παραμένει σε ένα ευρύτερο bull market.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι απόψεις του Gartman μπερδεύουν την αγορά. Το Φεβρουάριο αναγκάστηκε να πάρει πίσω την πρόβλεψή του για πτώση 15%, λέγοντας ότι έκανε λάθος, καθώς οι μετοχές άγγιζαν νέα υψηλά.