Μία 51χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, είναι η ζωντανή απόδειξη του πως επηρεάζει η διατροφή (και τα γονίδια φυσικά) την εμφάνιση ενός ανθρώπου. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η σεφ Anjula Devi, η οποία ξεκίνησε να μαγειρεύει με τον πατέρα της σε ηλικία 10 ετών και σήμερα διατηρεί σχολή ινδικής μαγειρικής.

Η Anjula έχει σκοπό να λανσάρει την αυθεντική, παραδοσιακή ινδική κουζίνα στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ υποστηρίζει ότι δείχνει νεότερη και υγιέστερη, εξαιτίας της πλούσιας σε μπαχαρικά διατροφής της.

indian_3.JPG

Οι άνθρωποι που τρώνε πικάντικα φαγητά έχουν χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, αναφέρεται σε έρευνες, ενώ επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα καυτερά φαγητά σχετίζονται με λιγότερους θανάτους από καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και εμφράγματα.

Μελέτη σε πάνω από 500.000 ανθρώπους, μέσης ηλικίας, απέδειξε ότι αυτοί που τρώνε πικάντικα φαγητά έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν, σε σχέση με αυτούς που δεν τρώνε.

Σύμφωνα με μελέτη, η καψαϊκίνη, η ουσία που περιέχεται στην καυτές πιπεριές, έχει ιδιότητες κατά της παχυσαρκίας, είναι αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και διαθέτει ιδιότητες κατά του καρκίνου.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην British Medical Journal και βασίστηκε στην μελέτη 487.000 Κινέζων, ηλικίας από 30 έως 79 ετών. Οι συμμετέχοντας παρακολουθούνταν για 7 χρόνια, στα οποία 20.224 από αυτούς πέθαναν.

Έρευνες των πανεπιστημίων της Οξφόρδης, του Χάρβαρντ και της Κινεζικής Ιατρικής Ακαδημίας βρήκαν ότι οι άνθρωποι που τρώνε καυτερά φαγητά κάθε 1-2 μέρες, έχουν 1% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν, σε σχέση με αυτούς που τρώνε καυτερά μία φορά την εβδομάδα.

indian_1.JPG

Η Anjula μοιράζεται τα επτά βότανα που χρησιμοποιούνται στην ινδική κουζίνα και όπως υποσηρίζει κρατούν τις γυναίκες νέες. “Εγώ είναι η ζωντανή απόδειξη”, σημειώνει.

Κύμινο:

Το κύμινο βοηθά στην πέψη, ενώ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Κορίανδρος:

Ο κόριανδος είναι πλούσιος σε σίδηρο, έχει αντιβακτηριακή δράση, ενώ είναι φάρμακο κατά του υψηλού πυρετού.

Σπόροι καφέ μουστάρδας:

Περιέχονται σε κάθε ινδικό φαγητό, επιβραδύνει την διαδικασία της γήρανσης ενώ βοηθά κατά των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Κασμίρ τσίλι:

Περιέχει βιταμίνη C, αντιοξειδωτικές ιδιότητες ενώ αναζωογονεί το δέρμα.

Κουρκούμη:

Η κουρκούμη ανήκει στην οικογένεια των τζίντερ, προσδίδει ένα χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα στο φαγητό, καταπολεμά την αρθρίτιδα, τον στομαχόπονο, την καούρα, τον πονόλαιμο, ενώ είναι από τα μπαχαρικά που απαιτείται μέτρο στην χρήση του.

Κάσια:

Είναι συγγενής με την κανέλα, βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου και χοληστερίνης στο αίμα.

Πράσινο κάρδαμο:

Βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης ενώ καταπολεμά την δυσκοιλιότητα.

indian_4.JPG