“Κλειδωμένα” βρίσκουν τα iPads και τα iPhones τους χρήστες ανά τον κόσμο, με τους χάκερς να απαιτούν λύτρα, για να “ξεκλειδώσουν” τις συσκευές.
Οι περισσότερες από τις επιθέσεις σημειώθηκαν στην Αυστραλία, όμως, στόχος έχουν υπάρξει ιδιοκτήτες iPads και iPhones και σε άλλες χώρες.
Ο χάκερ ή οι χάκερς απαιτούν το ποσό των 70 ευρώ περίπου, για να “ξεκλειδώσουν” τις συσκευές.
Ο δράστης, που χρησιμοποιεί το όνομα Oleg Pliss, κατάφερε να εκμεταλλευτεί την εφαρμογή Find My iPhone, που εντοπίζει και κλειδώνει από μακριά τις συσκευές, σε περίπτωση κλοπής τους.
Τα φόρουμς του ίντερνετ έχουν γεμίσει με μηνύματα από τα θύματα του χάκερ. “Τσέκαρα το κινητό μου και υπήρχε ένα μήνυμα στην οθόνη (υπάρχει ακόμα) που έλεγε ότι η συσκευή μου έχει καταληφθεί από τον ‘Oleg Pliss’ και ότι αυτός απαιτεί 100 δολάρια (που πρέπει να σταλούν μέσω paypal στη διεύθυνση lock404@hotmail.com) για να μου επιστραφεί”, λέει ένα από αυτά.
“Μέσω στη Βρετανία και το ίδιο συνέβη και σε εμένα χθες. Ανησυχώ πολύ. Η Apple δεν έχει πει τίποτα ακόμα”, λέει ένα άλλο μήνυμα.
Το αυστραλιανό κυβερνητικό site Stay Smart Online, συμβουλεύει τα θύματα να μην πληρώνουν τα λύτρα. “Επειδή υπάρχει πιθανότητα η επίθεση αυτή να συνδέεται με το ‘Apple ID’ σας, όσοι έχουν πέσει θύματα θα πρέπει να αλλάξουν το password του Apple ID το ταχύτερο δυνατό”, σημειώνει.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.