“Η Ευρώπη είναι σταθερή τώρα, ας αναγνωρίσουμε όσα πέτυχε”, δήλωσε στο Bloomberg ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Anshu Jain.
“Η Ευρώπη είναι σταθερή τώρα. Πριν από δύο χρόνια, ο κόσμος προέβλεπε την καταστροφή της Ευρωζώνης. Ο κόσμος μιλούσε για τη χρεοκοπία της Ιταλίας. Η Ελλάδα περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο. Ας αναγνωρίσουμε πραγματικά όσα πέτυχε η Ευρώπη”, είπε.
Και εξήγησε: “Δύο θεσμοί δημιουργήθηκαν. Το πρόγραμμα OMT (για τις απεριόριστες αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ) είναι πολύ επιτυχημένο. Η ΕΚΤ έχει κάνει πολλά για να φέρει τη σταθερότητα. Τώρα διανύουμε τη διαδικασία του ενιαίου μηχανισμού εποπτείας, η οποία πιστεύω ότι θα είναι επίσης πολύ καλή”.
Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι η ανάπτυξη παραμένει πολύ χαμηλή, εκτιμώντας πως αυτή θα είναι η πρόκληση των επόμενων χρόνων.
Ο Jain δήλωσε επίσης ότι η Deutsche Bank εντοπίζει αρκετές ευκαιρίες στις αναδυόμενες αγορές.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.