Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι ο ύποπτος για την επίθεση της 24ης Μαΐου στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών με 4 νεκρούς συνελήφθη “μόλις πάτησε το πόδι του στην Γαλλία”, υπογραμμίζοντας την αποτελεσματικότητα των δυνάμεων της τάξης, και δεσμεύτηκε για έναν “διαρκή” αγώνα κατά των τζιχαντιστών.
Επιβεβαιώνοντας την σύλληψη, ο Ολάντ δήλωσε σε δημοσιογράφους: “Όλη η κυβέρνηση έχει κινητοποιηθεί για να εντοπίσει αυτούς τους τζιχαντιστές, όπως λέγονται, προκειμένου να αποφευχθεί ότι όταν επιστρέφουν από έναν αγώνα, ο οποίος δεν είναι δικός τους και ο οποίος δεν είναι βεβαίως δικός μας δεν βλάπτουν άλλους, όπως φαίνεται δυστυχώς ότι συνέβη στις Βρυξέλλες”.
“Θα τους πολεμήσουμε, θα τους πολεμήσουμε και θα τους πολεμήσουμε”, πρόσθεσε ο Γάλλος όσον αφορά τους τζιχαντιστές που επιστρέφουν στην Ευρώπη αφού πολέμησαν στην Συρία.
Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.