Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Για το ουκρανικό θέμα συζήτησαν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ οι οποίοι συναντήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Παρίσι.

Οι δύο άνδρες, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμβάλουν στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ουκρανία.

«Αυτή η συνάντηση, αποτελεί μια ευκαιρία να συζητήσουμε σημαντικά θέματα για τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας και ακόμα πιο σημαντικά για όλους εκείνους που θέλουν να δουν να επικρατεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην Ουκρανία» δήλωσε ο Τζον Κέρι.

«Υπάρχουν προφανώς δυσκολίες. Εμείς τις καταλαβαίνουμε. Για αυτό ακριβώς το λόγο εμείς συναντιόμαστε σήμερα για να συζητήσουμε, πριν τις εκδηλώσεις στη Νορμανδία» προσέθεσε.

«Δε μπορώ παρά να προσυπογράψω αυτό που μόλις είπε» ο Τζον Κέρι, είπε από την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ευχόμαστε να δούμε μια Ουκρανία ειρηνική, σταθερή, ένα μέρος για όλους όσους ζουν στην Ουκρανία όπου θα νιώθουν ίσοι, ότι τους σέβονται, ότι τους ακούν, ότι ζουν στην ειρήνη και μια χώρα που αποτελεί μια γέφυρα, όχι ένα πιόνι».

«Εμείς ευχόμαστε και σε άλλες χώρες όπως στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, να επικρατήσει η ειρήνη και να μην χρησιμοποιούνται ως πιόνια», είπε ο κ. Λαβρόφ.