Για τους χρηματιστές της Wall Street, η ιστορία του πώς ο John D. Rockefeller “επιβίωσε” από το Κραχ του 1929, είναι ένα μάθημα που ποτέ δεν ξεχνούν. “Όταν ο λούστρος που μου γυάλιζε τα παπούτσια άρχισε να μου δίνει πληροφορίες ‘από μέσα’ για μετοχές, τότε αποφάσισα να πουλήσω”, έχει πει ο θρύλος της Wall Street.

Σήμερα, τι κάνουν άραγε οι χρηματιστές όταν μια στάρλετ του Χόλιγουντ δηλώνει δημοσίως ότι ρίχνει όλες της τις αποταμιεύσεις στις μετοχές;

Με κάποιο περίεργο τρόπο, η ηθοποιός Mila Kunis εμφανίστηκε στο CNBC, για να πει ότι εγκαταλείπει τα μετρητά και τις τραπεζικές καταθέσεις, για χάρη των μετοχών.

“Μόλις άρχισα να επενδύω στις μετοχές, και αυτό είναι κάτι νέο για εμένα. Έως τώρα, θα έλεγα ότι κανείς πρέπει να βάλει τα χρήματά του στην τράπεζα, σε ένα καταθετικό προϊόν, για να είναι ασφαλής. Όμως, έχω αρχίσει να παίρνω ρίσκα και να μαθαίνω λίγα πράγματα για το χρηματιστήριο και τις εταιρείες”, είπε

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα σχόλιά της αυτά προκάλεσαν μια έντονη συζήτηση στο Twitter, αλλά και στα “πηγαδάκια” των traders.

Για πολλούς, η στροφή της Kunis στις μετοχές δεν είναι παρά ένα ηχηρό σήμα πώλησης.

“Όταν κόσμος όπως η Mila Kunis αρχίζουν να μιλούν για μετοχές, συνήθως βρισκόμαστε στο τέλος ενός bull market”, γράφει στο Twitter του ο “Financial Acrobat”, ένας trader.

Πραγματικά, η Kunis αποφάσισε να μπει στις μετοχές την ώρα που ο Dow Jones βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών. Ο S&P 500 έχει δώσει αποδόσεις άνω του 100% από τα χαμηλά του 2009.