Ένα μυστηριώδες πλάσμα είχε κάνει την εμφάνισή του στο Bronx, αρκετές φορές τους προηγούμενους μήνες. Πρώτη φορά, αναφορά για το άγνωστο ζώο που είχε… εξαφανίσει τα ποντίκια της περιοχής, έγινε τον περασμένο Απρίλιο από αστυνομικό του τμήματος της Νέας Υόρκης και πρόκειται για ένα αρσενικό κουνάβι.

Τα κουνάβια είναι γνωστό πως ζουν σε περιοχές της βόρειας Αμερικής και πρέπει να μπήκαν στον αστικό ιστό, ταξιδεύοντας μέσω του ποταμού Χάτσον. 

Σύμφωνα με ειδικούς τα κουνάβια μπορούν να μάθουν πως να διασχίζουν ένα δρόμο αλλά και πως να επιβιώνουν κάτω από τη… μύτη των ανθρώπων.

Αν και το γεγονός ότι τα κουνάβια τρώνε τα ποντίκια θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο σε κάποιες γειτονιές της Νέας Υόρκης, επίσης τρέφονται με γάτες και μικρά σκυλιά, πράγμα που καθόλου δεν θα άρεσε στους ιδιοκτήτες τους.

Τα κουνάβια δεν είναι νέα στην περιοχή. Ζούσαν στο Μανχάταν ήδη κατά το 1600 όταν και το νησί πρωτοανακαλύφθηκε.

Ο πληθυσμός των κουναβιών μεγαλώνει, έτσι όλο και περισσότερα εισέρχονται στο ανθρώπινο περιβάλλον για την αναζήτηση της τροφής τους. Τα συγκεκριμένα ζώα, δεν μεταφέρουν επικίνδυνες ασθένειες για τον άνθρωπο αλλά αν και δείχνουν “γλυκά”, υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις και προς ανθρώπους, αν και είναι σπάνιες.