Τα 10 επενδυτικά themes που αναμένεται να φέρουν κέρδη στους πελάτες της κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναλύει η Bank of America Merrill Lynch σε τελευταία έκθεσή της.

1. Να είστε ιδιοκτήτες, όχι δανειστές:
Αγοράστε αμερικανικές μετοχές και ειδικά μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης που δίνουν πραγματικές συνολικές αποδόσεις, έχουν λογικά κέρδη και μερίσματα και εμφανίζουν προοπτικές ανάπτυξης. Οι επενδυτές θα πρέπει να δώσουν λιγότερη έμφαση στις μετοχές με τις μεγαλύτερες αποδόσεις, όπως είναι αυτές των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και της κοινής ωφέλειας, καθώς αυτές αναμένεται να επηρεαστούν πιο αρνητικά από την αύξηση των επιτοκίων.

2. Τα μετρητά είναι σκουπίδια, αλλά τα ομόλογα υψηλών αποδόσεων δεν είναι:
Ρίξτε στις αγορές τα μετρητά που τυχόν έχετε, εάν δεν τα χρειάζεστε άμεσα λόγους ρευστότητας. Οι επενδυτές που είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν πιστωτικό κίνδυνο θα πρέπει να αποκτήσουν έκθεση σε ομόλογα υψηλών αποδόσεων μέσω funds και ETFs.

3.Επιλέξτε μετοχές, όχι αγορές:
Αναζητείστε funds που λειτουργούν με ενεργή διαχείριση και ακολουθούν διαφοροποιημένη επενδυτική στρατηγική, εφαρμόζοντας μεθοδολογίες για την επιλογή συγκεκριμένων μετοχών.

4. Το μεγαλύτερο είναι καλύτερο:
Προτιμήστε τις μετοχές μεγαλύτερης κεφαλαιοποίησης, υψηλότερης ποιότητας, τις βιομηχανικές, τεχνολογικές και καταναλωτικές εταιρείες.

5. Κοιτάξτε τις μετά φόρων αποδόσεις και όχι τις προ φόρων:
Ενισχύστε τις θέσεις σας σε δημοτικά ομόλογα με ωρίμανση έως 15 ετών, στο πλαίσιο ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου. Αποφύγετε τα μακράς διάρκειας funds ή τα μοχλευμένα closed end funds δημοτικών ομολόγων.

6. Προτιμήστε τις αποθήκες έναντι των σπιτιών στο κέντρο της πόλης:
Στο πλαίσιο της αλλαγής της ηγεσίας των χρηματιστηρίων, από τους κλάδους που σχετίζονται με τον καταναλωτή προς τους βιομηχανικούς, προτιμήστε τις μετοχές ή τα ETFs της βιομηχανίας, ενέργειας, τεχνολογίας και πρώτων υλών.

7. Καβαλήστε την καμπύλη:
Αυξήστε τις θέσεις σας σε μεσαίας λήξης τίτλους.

8. Αναζητείστε την επόμενη Google:
Αγοράστε μετοχές καινοτόμων εταιρειών που θα ωφεληθούν από τις τεχνολογίες του αύριο.

9.Κοιτάξτε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού:
Αγοράστε ευρωπαϊκές μετοχές ή ETFs καθώς και αμερικανικές βιομηχανικές εταιρείες που εμφανίζουν μεγάλη συσχέτιση με τον Euro Stoxx Index.

10. Μην μπαίνετε στις πραγματικές επενδύσεις:
Οι επενδύσεις στα εμπορεύματα θα πρέπει να περιορίζονται στα βασικά μέταλλα, καθώς ο χρυσός και το πετρέλαιο μοιάζουν πιο κερδοσκοπικά plays για την ώρα.