Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι τα πρώην μέλη του θρυλικού σουηδικού συγκροτήματος των ABBA απέρριψαν, το 2000, πρόταση ύψους 1 δισ. δολαρίων να επανασυνδεθούν, για να δώσουν 100 παραστάσεις.

Το συγκρότημα, που έχει στο ενεργητικό του επιτυχίες όπως τα “Dancing Queen”, “Mamma Mia” και “Money, Money, Money”, έχει πουλήσει πάνω από 380 εκατ. δίσκους και singles στον κόσμο και είναι το τρίτο σε πωλήσεις όλων των εποχών, μετά τους Beatles και Queen, αλλά πριν από τους Rolling Stones.

Στο αποκορύφωμα της επιτυχίας τους, οι ABBA, που αποτελούνταν από δύο ζευγάρια, διαλύθηκαν. Οι Agnetha Fältskog και Björn Ulvaeus πήραν διαζύγιο το 1979, ενώ οι Benny Andersson και Anni-Frid Lyngstad τα παράτησαν το 1981.

Όμως, το 2000, τα τραγούδια τους έκαναν ξανά μεγάλη επιτυχία,  κυρίως μέσω διασκευών, με αποτέλεσμα οι τέσσερις καλλιτέχνες να δεχθούν πρόταση για επανασύνδεση. Μάλιστα, το ποσό που τους προσφέρθηκε ήταν  μεγαλύτερο και από το ΑΕΠ κάποιων μικρών χωρών.

“Ήταν πάρα πολλά χρήματα, αλλά αποφασίσαμε ότι δεν μας ταίριαζε”, εξηγούσε ο Andersson. Και απέδιδε την επιτυχία των τραγουδιών τους στο γεγονός ότι οι 4 τους δεν επανασυνδέθηκαν ποτέ.

Μάλιστα, η Lyngstad έλεγε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι “κανένα ποσό δεν μπορεί να μας αλλάξει γνώμη”.