Ο ηθοποιός Philip Seymour Hoffman άφησε μετά τον θάνατό του την περιουσία του, ύψους 35 εκατ. δολαρίων στην σύντροφό του και μητέρα των τριών παιδιών του, επειδή δεν ήθελε να παιδιά του να βρουν τίποτα έτοιμο, αλλά να δουλέψουν για να αποκτήσουν τα δικά τους χρήματα.

Ο Hoffman, που δεν πίστευε στην ιδέα του γάμου, άφησε όλα του τα χρήματα στην O’Donnell, γνωρίζοντας ότι η ίδια θα αναθρέψει τα παιδιά τους σύμφωνα με την διαθήκη του που συντάχθηκε το 2004, όταν ο μεγαλύτερος γιος του ήταν μόλις ενός έτους ενώ οι άλλες δύο κόρες του ήταν αγέννητες.

Σύμφωνα με την διαθήκη, ο μεγάλος γιος του Hoffman θα πρέπει να μεγαλώσει σε μία πόλη με… πολιτισμό όπως η New York, το Chicago, ή το San Francisco.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έχει τιμηθεί με όσκαρ, πέθανε στις 2 Φεβρουαρίου στο διαμέρισμά του στο West Village μετά από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Πάντως η άποψη του Hoffman ότι πρέπει τα παιδιά του να αποκτήσουν μόνα τους τα χρήματά τους, και όχι κληρονομώντας αυτά των γονιών τους, είναι μία θέση που συνεχώς κερδίζει έδαφος στις ΗΠΑ, η νομική εταιρία Withers LLP και Scorpio Partnership, αναφέρει πως ανάμεσα στις οικογένειες με περιουσία άνω των 10 εκατ. δολαρίων ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι ότι τα παιδιά τους δεν θα μπορέσουν να διοικήσουν και να εξελίξουν τις επιχειρήσεις τους.