Το 1971, ο Phil Knight, ο οποίος σήμερα υπολογίζεται ότι έχει περιουσία 19 δισ. δολαρίων, δίδασκε λογιστική στο Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ ενώ είχε παράλληλα και μία αθλητική εταιρεία με την ονομασία Blue Ribbon Sports.

Η Blue Ribbon Sports ιδρύθηκε με σκοπό να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην Adidas και την Puma, τους μεγαλύτερους “παίκτες” εκείνης της εποχής στα αθλητικά παπούτσια.

Ο Knight είχε στόχο να εμπορεύεται ιαπωνικά πάνινα παπούτσια, αλλά η συμφωνία με τους Ιάπωνες δεν προχώρησε και έτσι αποφάσισε να ξεκινήσει να φτιάχνει δικά του παπούτσια. Σκέφτηκε ένα όνομα για τη νέα του εταιρεία (Nike), αλλά χρειάζονταν και ένα logo. O Knight βρήκε μία σχεδιάστρια που έμενε στην πανεπιστημιούπολή του Πανεπιστημίου που δίδασκε, ονομάζονταν Carolyn Davidson, και ήταν φοιτήτρια γραφιστικής.

Σύμφωνα με το OregonLive.com, ο Knight κρυφάκουσε την Davidson όταν έλεγε πως δεν αντέχει οικονομικά να αγοράσει τα απαραίτητα για το μάθημα ζωγραφικής. Τότε την πλησίασε και τις πρόσφερε 35 δολάρια για να φτιάξει το σήμα μιας νέας εταιρείας.

Μετά από δύο – τρεις εβδομάδες η Davidson παρουσίασε την δουλειά της στα γραφεία της Blue Ribbon.

“Δεν μου αρέσει αλλά θα το συνηθίσω” ήταν η πρώτη αντίδραση του Knight.

Μπορεί το logo της νέας του εταιρεία να του κόστισε μόνο 35 δολάρια όμως αργότερα, ο Knight φέρθηκε γενναιόδωρα, δίνοντας 500 μετοχές της Nike στην Davidson. Σήμερα η αξία αυτών των μετοχών είναι 643.000 δολάρια.

Η Davidson αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ το 1971 και συνέχισε να εργάζεται για τη Nike έως το 1975, όταν και αποφάσισε να εργαστεί ως freelance.

“Πραγματικά μου αρέσει, δεν το έχω βαρεθεί ποτέ”, αναφέρει η γραφίστρια για το διάσημο logo.