Πληροφορίες για προφορική συμφωνία για την πώληση της Λαϊκής Τράπεζας σε ρωσικά συμφέροντα μεταδίδει η Καθημερινή της Κύπρου. Άμεση, πάντως, ήταν η διάψευση των πληροφοριών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κύπρου, Χρίστο Στυλιανίδη.  “Η κυβέρνηση αρνείται τα δημοσιεύματα ότι η Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου πουλήθηκε σε ξένους επενδυτές”, είπε, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Επίσης και η Cyprus Popular Bank Public Co Ltd ανακοίνωσε ότι τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σήμερα σε τηλεοπτικά, ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα και αναφέρονται σε συμφωνία πώλησης της Τράπεζας δεν ευσταθούν.

Νωρίτερα η  Καθημερινή Κύπρου ανέφερε ότι αν προχωρήσει ένα τέτοιο σενάριο θα μειωθούν οι ανάγκες χρηματοδότησης της Κύπρου κατά 4 περίπου δισ. ευρώ.

Οι πληροφορίες αυτές έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από τις αγορές, αλλάζοντας  προς το θετικότερο το κλίμα στο ΧΑ και δίνοντας ώθηση στο ευρώ, στα επίπεδα του 1,2938.

Πάντως την ίδια ώρα στη Μόσχα έληξε ο πρώτος γύρος των συνομιλιών μεταξύ του Κύπριου υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή με τον Ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

Η συνάντηση των δύο διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και εκτός της αναδιάρθρωσης του παλαιού ρωσικού δανείου των 2,5 δισ. ευρώ έχει συμπεριλάβει, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, παραχώρηση μεριδίων σε κυπριακές τράπεζες, καθώς και ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου.