Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Από τις 23 Δεκεμβρίου είχε συμφωνήσει η κυπριακή κυβέρνηση στο κούρεμα των καταθέσεων, όπως προκύπτει από έγγραφο του Wolfgang Schaeuble το οποίο έβγαλε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τον ανώνυμο λογαριασμό του Twitter @russian_market, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης γνώριζε πριν από τις εκλογές για τα σχέδια των Ευρωπαίων για κούρεμα των καταθέσεων. “Όπως φαίνεται, το Eurogroup αρχικά πρότεινε να κουρευτούν με 40% οι καταθέσεις των Ρώσων στην Κύπρο”, αναφέρει το @russian_market.

Σημειώνεται ότι πραγματικά, στην Ευρώπη γίνεται αυτή τη στιγμή μία προσπάθεια όλων των πλευρών να μεταθέσουν την ευθύνη για το κούρεμα στους υπόλοιπους.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν ήθελε φόρο για τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, αλλά αυτός αποφασίστηκε έπειτα από αιτήματος της κυπριακής κυβέρνησης. Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο Γ. Στουρνάρας.

O Wolfgang Schaeuble επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες για το κούρεμα των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ στην ΕΚΤ και την κυπριακή κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο Ν. Αναστασιάδης, πάντως, επιμένει ότι ουδέποτε του δόθηκε η ευκαιρία να εξαιρέσει τις εγγυημένες καταθέσεις από το φόρο.

“Κάποιος κάπου πήρε μια απόφαση η οποία τώρα παρουσιάζεται σαν να μην πάρθηκε από κανέναν”, δηλώνει στο Bloomberg ο Sony Kapoor, επικεφαλής της Re-Define.