Η Calico, είναι η εταιρεία που λάνσαρε η Google τον περασμένο Σεπτέμβριο, με στόχο να προσπαθήσει να γιατρέψει την ανθρωπότητα από τον… θάνατο και τις ασθένειες. Τώρα η Calico, έχει στον “αέρα” το επίσημο σάιτ της.

Όταν ο CEO της Google, Larry Page ανακοίνωσε το πρωτοποριακό εγχείρημα, δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες, με το νέο σάιτ επίσης να μην αναφέρει κάτι σχετικό για το πως θα επιχειρηθεί να νικηθεί ο θάνατος. Βέβαια, μέσω του σάιτ, επαληθεύεται ο σκοπός της εταιρείας όπως και ποιοι θα εμπλέκονται στην προσπάθεια εκπλήρωσης του στόχου.

“Η Calico είναι μια εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης που αποστολή της έχει με την βοήθεια της τεχνολογίας να αυξήσει τον βαθμό κατανόησης του τρόπου που βιολογικά ελέγχεται η διάρκεια της ζωής”, αναγράφεται στο σάιτ.

“Θα χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε γνώση για να παρέμβουμε ώστε να καταστεί δυνατό οι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν περισσότερο και υγιέστερα”, τονίζεται.

Όταν ο Page ανακοίνωσε το project “Calico”, έγραψε, ότι ο ιδρυτής της Genentech, Art Levinson, θα ήταν ο υπεύθυνος του εγχειρήματος, όμως όπως φαίνεται τα ινία της προσπάθειας θα δοθούν στον Hal Barron, πρώην επικεφαλής της φαρμακευτικής Hoffmann-La Roche.

Ο David Botstein, καθηγητής γενετικής στο Princeton, η Cynthia Kenyon, ερευνήτρια, γεροντολόγος, ο  Robert Cohen, ογκολόγος, πρώην συνεργάτης της Genentech και ο Jonathan Lewis, με θητεία στην UCB Pharma, θα είναι μερικοί από τους εμπλεκόμενους στην προσπάθεια να κερδηθεί το στοίχημα με τον θάνατο.