Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου σε CCC από CCC+, προχωρά η Standard & Poor’s. Η αξιολόγηση έχει αρνητικές προοπτικές.

Η κίνηση σπρώχνει την αξιολόγηση της Κύπρου ακόμα πιο βαθιά στο junk και μόλις δύο βαθμίδες πάνω από το  default.

“Οι κίνδυνοι μιας κρατικής χρεοκοπίας αυξάνονται”, επισημαίνει ο οίκος, καθώς, όπως λέει, οι όροι του όποιου πακέτου διάσωσης δεν θα είναι δημοφιλείς και η εφαρμογή τους θα είναι γεμάτη προκλήσεις, σε ένα περιβάλλον σοβαρής, παρατεταμένης οικονομικής επιδείνωσης και μακράς τραπεζικής αργίας.

Η S&P, εξάλλου, σημειώνει ότι δεν βλέπει παρά λίγες επιλογές για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών, πέραν του κουρέματος των καταθέσεων.

Και προειδοποιεί ότι θα υποβαθμίσει περαιτέρω την Κύπρο, εάν η κυβέρνηση δεν λάβει πρόγραμμα στήριξης σύντομα.