Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Η Gazit-Globe, η μεγαλύτερη ισραηλινή εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, ανέφερε υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη μετά από ένα χρόνο αφότου είχε πληγεί από τις έκτακτες δαπάνες.

Η Gazit-Globe, δήλωσε τη Δευτέρα ότι κέρδισε 146 εκατομμύρια σέκελ (41 εκατ. δολάρια) κατά το δεύτερο τρίμηνο, από 60 εκατομμύρια τον προηγούμενο χρόνο. Το δίκαια αποτιμημένο κέρδος από τα ακίνητα για επένδυση και τα υπό ανάπτυξη ανήλθε σε 241 εκατ. σέκελ από 222 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Η θυγατρικής της εταιρείας U. Dori Construction ανέφερε αποκλίσεις στην εκτίμηση του κόστους της και τα αναμενόμενα έσοδα από τα έργα που εκτελούνται, ύψους 441 εκατομμύρια σέκελ από το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Ως αποτέλεσμα, η Gazit-Globe αναπροσάρμοσε τις οικονομικές της εκθέσεις για τις αντίστοιχες περιόδους.

Τα έσοδα από μισθώματα κατά το τρίμηνο υποχώρησαν 5% σε 1,23 δισ. σέκελ, αλλά αυξήθηκαν 1%, εξαιρουμένης της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Τα κεφάλαια από την λειτουργία αυξήθηκαν 15% σε 163 εκατομμύρια σέκελ.

Τα καθαρά λειτουργικά έσοδα, τα οποία αντανακλούν την κύρια δραστηριότητα του ομίλου, γλίστρησαν 4% σε 832 εκατομμύρια σέκελ, αλλά αυξήθηκαν 1%, εξαιρουμένης της συναλλαγματικής ισοτιμίας.

“Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την ποιότητα του χαρτοφυλακίου μας μέσω της δραστηριότητάς της ανακύκλωσης κεφαλαίων, έχοντας πρόσφατα πουλήσει την κυριότητα στην ιατρική πλατφόρμα του γραφείο μας, ενώ επενδύουμε στην περιοχή της Σκανδιναβίας και της Βραζιλίας,” είπε, ο πρόεδρος της εταιρείας, Roni Soffer,. “Τα μέτρα αυτά ευθυγραμμίζονται με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας που επικεντρώνεται στις βασικές εμπορικές μας δραστηριότητες.”

Η Gazit-Globe λειτουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της Equity One και στον Καναδά μέσω της First Capital Reality Inc. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος μέτοχος στην Citycon της Φινλανδίας και μαζί με την Citigroup ελέγχουν το εμπορικό κέντρο Atrium European Real Estate.