Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Ανυποχώρητος εμφανίζεται στο ζήτημα της Κύπρου ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και απειλεί τη Λευκωσία με χρεωκοπία.

Με μια απίστευτης σκληρότητας δήλωση που πραγματοποίησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, που κυκλοφορεί σήμερα,  ο υπουργός  ξεκαθάρισε στην κυπριακή κυβέρνηση ότι δεν θα υποχωρήσει κατ’ ελάχιστο στην σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Με τη φράση « Δεν θα αφήσω κανένα και τίποτε να με εκβιάσει» έθεσε το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης στη σημερινή έκτακτη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα προχώρησε ακόμα ένα βήμα λέγοντας, ότι τη Δευτέρα το πρωί εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την Κύπρο η ΕΚΤ σταματάει τη χρηματοδότηση προς τις Κυπριακές τράπεζες εξέλιξη  που θα σημάνει ότι η Μεγαλόνησος σε λίγες ώρες  θα ξεμείνει από ρευστό και κατηγόρησε τους κύπριους ότι έιναι υπεύθυνοι για ότι θα τους συμβεί. 
«Η Κύπρος έχει δύσκολο δρόμο να προχωρήσει. Αυτό δεν είναι αποτέλεσμα ευρωπαϊκού πείσματος , αλλά ενός επιχειρηματικού  μοντέλου που δεν λειτουργεί πλέον», είπε ο Σόιμπλε και χαρακτήρισε αφερέγγυες τις κυπριακές τράπεζες.